hit counter script



Get Inspired: Edie Sedgwick


Edie Sedgwick föddes den 20:de April 1943. Hon var Andy Warhol och Bob Dylans musa, och hennes signum är de tjocka buskiga brynen och den korta pixiefrisyren. Edie led av anorexia och plågades av ett tungt drogmissbruk. Hon hypades runt hela världen och var en "it" girl av sin tid. Tyvärr tog drogerna Edies liv 1971. Hon blev 28år gammal.

1. Bilderna på Edie är så härliga. Hon hade enorm utstrålning. Man blir glad av att se på henne. Hon verkade vara en såndär tjej som får ett helt rum i trans, en såndär tjej som charmar alla, gammal som ung, män och kvinnor.
2. Edie var också känd för sin stil. Tänker jag på Edie tänker jag 60:talet i sitt esse. Snyggt, vågat, rätt och väldigt passande för henne och hennes utseende. Jag fascineras av Edie och hennes look, för den är verkligen hennes.

3. Hennes livshistoria är rätt tragiskt. Men det går ju inte att förbise det faktum att människor intresseras av det. Hon startade tidigt med droger, vilket tillslut blev hennes död. En hemsk historia om hur en söt och smart tjej förlorar sig till droger.

4. Filmen Factory Girl hade premiär den 7 januari 07 och den handlar om Edie Sedgwicks liv, och hennes roll som musa för konstnären Andy Warhol. Med Sienna Miller i huvudrollen och en kort, kort glimt av Mary-Kate Olsen kan det väl inte bli fel? Eller? Jag vill se den iaf, badly!

1 Responses to “Get Inspired: Edie Sedgwick”

  1. Anonymous Anonym 

    Ville bara säga att du har en sygg blogg. Du bloggar snyggt och skönt :) Fina collage.

Klicka här för att lämna en kommentar..


Previous posts

Bjooti
Alma H
Rar
Rightnow
Hibbs
Katrin
Tildus
Alexandra
Sorbonne
Ellen H
Passionpourmode



  • Bloggtoppen.se

  • Online:
    Idag:
    Totalt:




Bloggtoppen.se