hit counter script



French manicure - gör det själv


Jag är insnöad på orange, luggar och - fransk manikyr. Har varit skeptisk till den här formen av nagelpynt ett tag. Kanske är det pågrund av de horribla skräckexemplen som finns därute. Nu har jag varit ett troget fan av den diskreta, snygga, rundade och fräscha franska manikyren ett bra tag. Och jag trivs. Den kantiga typen av vita nageltippar brukar kallas för amerikansk manikyr, då de amerikanska kvinnorna verkar gilla sina naglar kantiga och mega långa. Fransk manikyr är rundade kanter och i lagom längd. Jag använder depends nagellack med 3 steg i nyansen rosa.

1. Underlacket - basfärgen (rosa eller beige) stryks på först i ett tunt och jämnt lager. Se till att naglarna är rena innan du börjar. Lacket till stor del transparent.

2. Tipparna - måla tipparna vita med den vita färgen. Mallar medföljer, var bara stadig på handen. Om du är väldigt skakis kan du be en kompis med stadig hand

3. Toplack - ett till lager av basfärg stryks dit innan de slutgiltiga lagret toplack målas på. Alla lack ska hinna torka mellan de olika stegen. Här är det grymt viktigt att lacken före hunnit torka.

2 Responses to “French manicure - gör det själv”

  1. Anonymous Anonym 

    tråkigt med så korta, liten vit kant bara det kan man ju måla med tippex :S

  2. Blogger Madelen 

    Vissa gillar katter, vissa gillar hundar. Vissa gillar kort manikyr, andra långa. Smaken är som baken - Delad!

    Det är ju mycket mer till en fransk manikyr än bara tipparna.

Klicka här för att lämna en kommentar..


Previous posts

Bjooti
Alma H
Rar
Rightnow
Hibbs
Katrin
Tildus
Alexandra
Sorbonne
Ellen H
Passionpourmode



  • Bloggtoppen.se

  • Online:
    Idag:
    Totalt:




Bloggtoppen.se